Prowadzący

lek. dent. Sławomir Gabryś


Data

27.11.2024, godz. 10:00 – 15:30


Miejsce

Hotel Ilon, ul. Szarych Szeregów 16, Poznań


Program

Wykład: 10:00-12:00
1. Wypełnianie kanałów techniką pionowej kondensacji gutaperki na ciepło
– technika klasyczna oraz techniki kombinowane (ułatwiające prace kliniczną)
– sposoby wypełniania trudnych systemów np. kanały łączące się lub dzielące się
2. Bioceramika – technika hybrydowa wypełniania kanałów
3. Techniki ostatniej szansy – nastrzykiwanie
4. Jak dopasować idealnie ćwiek gutaperkowy do każdego kanału
5. Techniki maksymalnie upraszczające etap obturacji

Lunch 12:00-12:30

Warsztaty: 12:30-15:30*
1. Pokaz wypełnienia kanału w usuniętym zębie gutaperką na ciepło systemem EQ-V pod mikroskopem.
2. Każdy z uczestników opracuje i wypełni kanały w dwóch bloczkach: kanał zagięty i kanały łączące się.
3. Kanały będzie można wypełnić metodą ciągłej fali z uszczelniaczem na bazie żywicy epoksydowej jak również technikami hybrydowymi z wykorzystaniem uszczelniacza bioceramicznego
4. Każdy z uczestników wypełni kanały w zębach po ekstrakcji (opcjonalnie)*

* uczestnicy mogą przynieść zęby z opracowanymi kanałami korzeniowymi techniką dowolną, w przypadku pracy w lupach również zachęcamy do przyniesienia ich na kurs.


Zgłoszenia

Formularz zgłoszeniowy na stronie poldent.pl


Cena

900 zł

Nr konta do wpłaty: 64 1240 6175 1111 0010 3915 9844
Tytułem przelewu (imię + nazwisko, data kursu, miasto)
– wpłata za kurs w ciągu 7 dni od daty zgłoszenia
– brak możliwości opłaty za kurs w dniu kursu


Kontakt

Karolina Chojnacka, 605 221 120, e-mail: k.chojnacka@poldent.pl


Informacje dodatkowe

Punkty edukacyjne: 5

  • data: 27-11-24
  • data zakończenia: 27-11-24

Podziel się tą wiadomością

Strona wykorzystuje pliki Cookies

Strona korzysta z plików cookies i innych technologii automatycznego przechowywania danych do celów statystycznych. Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia, więcej informacji na temat zarządzania plikami cookies znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.